Mitt val

Jag tror inte jag har något speciellt parti som jag känner "åh, dom här ska jag fan rösta på!". Då är frågan, ska jag ens rösta då?
I och för sig så kanske det inte finns någon som håller med sitt parti till 100%?
Lättast hade ju faktiskt varit om man fick en stor lapp med massa val och påståenden som man fick kryssa i om man höll med. Så jobbar alla parti med de tillsammans istället1 :) mkt bättre och mer noggrant tycker jag!
Men jag tror jag lutar mot miljöpartiet. Varför:
- Dom vill sänka momsen för speciellt små- och mellan företag (speciellt de små eftersom den är väldigt hög just idag)
- De vill införa ett stöd för föräldrar där de kan få mer ledigt från sina jobb för att ha mer tid till sina barn. De vill också dela upp föräldraförsäkringen i tre delar, där varje förälder får en del och där den tredje delen kan delas som föräldrarna önskar. Det ökar möjligheten till ett jämställt föräldraskap!
- De vill se till att maten i skolor och äldreomsorg med mera, ska vara nyttigare och finare.
Detta tycker jag är väldigt viktigt när de gäller i skolorna. För att barn= framtiden= jävligt viktigt :P
Maten i skolan är därmed viktig för att alla ska kunna engagera sig i skolan och orka lyssna på allt på lektionerna. Annars är skolan helt värdelöst.
Nu kan jag tyvärr inte ta fram någon report eller så på detta, men jag har hört att i skolor där maten serveras "på guld fat" är eleverna 40% mer engagerade på lektionerna jämfört med andra skolor där de bara är silverfat ;)
- De vill sänka momsen för restauranger
- Ingen diskriminering. "Vi vill skapa ett Sverige där alla är fria att leva som de vill. Därför är det hög tid att skrota heteronormen och införa nolltolerans mot alla former av diskriminering"
- Dubbelt så många tåg och bussar i hela landet!
- De vill ta bort FRA- och IPRED-lagen, Alltså ge "folket mer makt och privatliv". Från miljöpatiets hemsida: "Runt om i samhället begränsas människors rätt till privatliv. Vi vill skärpa reglerna för kameraövervakning så att hänsyn tas till individens integritet. Staten ska inte ha möjlighet att registrera och övervaka all internettrafik i Sverige."



och på tal om något helt annat! Pizza på morgonen är fan inte gott xD
Jag har värmt resten av pizzan som blev över igår. Det är verkligen den godaste pizzan ja någonsin har smakat, men efter att jag har stoppat in den i munnen å svalt så känns de som att jag vill spy upp de igen. Sen tar jag en tugga till xD WEIRDO!
Annonser från BloggPartner

Cpsjuk!

Jag har varit dålig hela dagen, men för nelvins skull gick jag till bjursjön och tillbaka. Nu är jag trött å mår sämre. Hoppas nelvin uppskattar detta! orkar inte sitta mer vid datorn nu

dagens händelser!

Gick upp för 2 timmar sen. Jag har börjat med tvätten, gått ut med nelvin och ska precis börja med frukosten, vilket idag blir kyckligröra i wraps! :)
Sedan blir det att stoppa i den tredje tvätten, skynda sig till torp å köpa en hemlig grej! ^^ Känner mig lite smålölig när jag skriver att de är hemligt xD haha. Fast.. De är typ inte hemligt längre för jag har sagt de till typ 10 pers nu. Kan ta lite bilder på vad de "hemliga" är senare så får ni se! :)
Iaf.. efter torp: åka hem å städa lägnheten, sedan äta lunch: potatis och lax. Sen ta de lugnt kanske :P
Sedan har jag faktiskt blivit sjuk!! =( typ.. jag har jätteont i bröstet när jag hostar. De känns jättekonstigt :S OROLIG!! kollar upp de om det inte går över på ett par dagar.
I morgon börjar jag min praktik på Ville Qrera, djurkliniken i ljungkile! WEHO! =D skriver mer sen, herrå
Skogen jag har gått i varje dag i 14 dagar! :) fin va?
Nelvin bara hoppade upp å somande där :'D
Han är ju för söt, min hund =D
Skriver mer senare som sagt!

Min laddare är fixad!

Haha! jag har lagat min datorladdare med tejp och aluminium. Det håller väl ett tag till hoppas jag.
Jah gått folk! jag är lite efter med min hemsida så jag får ursäkta. Men alla resurser är typ färdiga så nu återstår bara hemsidan som sagt :) Jag kan ju avslöja att det är något som folk kommer vilja köpa av mig i alla fall! hoppas jag :P skriver mer senare :P

Hej då

Kommer tillbaka igen på onsdag tidigast i think. om jag inte tvingar cissi att sova hos mig idag! :D

Trött på allt utom dig

Kan en låt heta ja.. Jag är så trött på alla människor, verkligen. Jag pratar generellt nu när jag säger att alla människor är så lätta att läsa rakt igenom. Alla vill synas å höras på nått eller annat vänster. Kan inte alla bara vara 100% ärliga 100% av tiden och sedan skita i vad allmänheten tycker. Visst, alla varelser på jorden är påverkade av sin omgivning. Inte konstigt. Men, vi människor är de ända som också är påverkade av media. Alltså från andra platser i världen. Det är ju bra, kan man tycka. Vi får se och höra hur andra kulturer har det osv. vi borde ju kunna allt!! TROR VI. Tidningarna och tom nyheterna gör inte människan smartare. pff.. hell no. Allt är riktat för att vi ska se på saker och ting på de sättet som media vill att vi ska se. Vi tänker inte längre själva, vi låter media bestämma. LÅT BLI! STÅ EMOT! Läs allt med baktanken, riktat, riktat riktat. Så.... hur kul blir det att läsa tidningen då varje morgon? hmh
Vi i Sverige har tillåtelse att uttrycka oss för det vi känner, om det inte på något sätt är ett slags hot eller låter nedlåtande åt en viss grupp människor. Jag tycker att jag har följt den lagen i detta inlägg. Men egentligen. så borde jag få skriva EXAKT vad jag vill, eftersom jag tillåts att ha internet och ha tillgång till all information på internet. jag kan skylla på "men det är media som har påverkat mig", det är därför jag hatar... hamstrar.
Eller så säger jag det bara för att jag vill att människor ska se mig som konstig eller speciell. (uppmärksamhet) vilket alla vill ha, vem vill inte bli kändis? ha-ha!
(förstöra internet? eller vad ska vi göra?)
nä, jag är bara trött på hur vi människor ser på saker och ting. hur lätt vi litar på text, som hela världen har tillgång till att läsa. Jag hade gjort desamma om jag ägde en tidning. Jag är ju inte dum i huvudet. självklart hade jag skrivit de som upprör mest människor och som fångar mest blickar. På så sätt tjänar jag ju mer pengar. Vilket leder till ett annat samtalsämne. Ekonomi! Men de orkar jag inte skriva om. Pengakåta är alla, eftersom pengar = mat och lyx. Vem vill inte ha det.
Herrå
btw, Nelvin är underbar :)

Sista praktikdagen i morgon

Å nej jag har fortfarande inte något eget ingernet. Men jag får pengar på onsdag och då ska jag springa å köpa en datorsladd :)
jag har inte så mycket att skriva ändå mer än att jag börjar bli färdig med mitt projekt ;)
Hemsidan är kanske lite efter nu, men resten är nästan klart!!
Nelvin mår toppen. Han är lite rädd för allmänheten eftersom han har levt i skogen hela livet, vet inte om jag skrev de i förra inlägget. Men han blir ju van efter ett tag. Precis som oss kan djur också anpassa sig efter sin miljö!
Pusshej

Min dator är sönder

Det är därför jag inte är inne och skriver. Så ni vet! Men den blir fixad i veckan :)

Jag dör typ

Jag har haft min praktik i tre dagar nu och jag är helt slut! Tänk er att gå typ 2 mil om dagen en av dom i REGN! aja, men de va skoj ändå. De är lätt värt de :)
Här har vi Nelvin, min foderhund :)
Ser nästan ut som ett får :P
vilar! =)
Och här har vi Bansy, en av valparna på snart 9 veckor
Konkan, en av hannarna, pk :)
Jag å Nelvin på bussen hem! =D
Ja är så otroligt nöjd med Nelvin! Helt underbar hund! Nu måste jag bara se till att han slutar vara rädd för allmänheten. Han har ju levt på gården hela sitt liv (han är snart 2 år) Och så fort han ser en bil eller människa lägger han sig platt på marken eller försöker hoppa in i närmsta buske eller dike. Fast, idag gick de riktigt bra på bussen, han ville gå in nu i alla fall, men av är lite svårare för då vet han att han kommer stöta på läskiga människor å bilar som gasar som dårar! Men de är nått han kommer bli van vid, med tiden! =)
Och nej! Jag kommer inte bli en sån som pratar om sin hund hela tiden :P Men nu i början kan jag väl få skriva att jag är glad över honom =)


NELVIN! =D

Nu har jag blivit fodervärd åt en jättesöt vattenhund :') Perro de aqua español, helsvart! Bilder å sånt kommer ikväll om jag hinner. FÖR NU HAR JAG ALL TID I VÄRLDEN ATT LÄGGA NER PÅ EN HUND ISTÄLLET FÖR ANDRA MÄNNISORS LIV; VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRT! =D
btw så har jag blivit erbjuden att jobba på pensionatet ibland om de skulle behövas! Jag MÅSTE vara grym! ;D

Alingsås!

Va i alingsås igår med fanny, carro, linda, johnny och jens! Vi  var och såg predators på bio. Helt okej! :)
Sorry att jag inte hinner skriva mer om mitt extremt intressanta liv, jag måste lägga mig nu för ska upp tidigt i morgon för att praktiken på hundpensionatet/dagiset börjar i morgon! :D Herrå

Det blev ingen visning!

Hon som skulle visa mig kenneln hade fått ett fästingbett, så hon var tvungen att åka till vårdcentralen direkt för att hon är allergisk. men hon åkte ändå ach hämta mig och visade vart busshållplatsen låg där jag skulle hoppa av. Det tyckte jag va snällt gjort =)
Idag ska jag åka till allingsås och äta middag å sen gå på bio!
Jag tänker på min foderhund HELA TIDEN! Hon heter Nala! :'D Man smälter ju bara man hör namnet på den tuffa rasen x) Ha en trevlig kväll allihopa, för de tänker JAG ha!

Till Dingle idag!

Ska åka till dingle idag och kolla till ett hundpensionat. Ska praktisera där två veckor, börjar på måndag. Men ville först komma och kolla hur det ser ut och så och förbereda mig lite! Hon hade tydligen jättemånga valpar och några bull och terrier raser inne för tillfället. Massa valpar som jag ska lära bli rumsrena och gå i koppel. så jag har nog FULLT UPP! :P

Så min plan idag ser ut som så att:
12:45 - Bussen mot Dingle
14:20 - Framme och går mot skolan
14:25 - Hämtar ett temporärt busskort, apu-lapp och mat
15:00 - Kommer hundpensionatledaren och hämtar mig
15:10 - Framme och jag blir presenterad för alla hundar osv
16:10 - Går bussen till Uddevalla igen.
17:40 - Hemma och kommer kanske lägga upp lite bilder på hundarna å stället när jag kommer hem, sen ska jag planera lite mer inför hemsidan I think ;)
JAG DÖR! x'D

Lite drag igår!

Cissi, tezzy (;D) och jag på förförfest hos mig :)
Lite suddiga bilder men jag bryr mig inte =D
Helt okej kväll, med tanke på att jag egentligen inte tycker om krogen. Men bara man är med rätt människor så kan det vara värt det.

Dagens händelser

Vaknade, åt, kolla tv, kolla internet, gick hem å städade och nu sitter jag här! Ska snart dra ner till stan å möta cissi. Behöver henne för att prata om en "allvarlig sak". (de kan leda till allvar). Cissi hjälper mig tänka! Efter tänktetiden ska vi antagligen åka hem till mig å göra oss i ordning för kvällen. Vi ska ner på antingen trädgårn eller soho (inget av dom känner jag för, men måste eftersom uddevalla inte kan erbjuda något annat kul) tss... Mer info om min blivande amstaff i morgon! =D

Människor gillar att anta!

Det är människors val att välja vad de vill tro på eller inte, de är i stort sätt allt jag har å säga om den saken.
På tal om något helt annat som r mkt roligare att prata om: JAG HAR TYP BLIVIT FODERVÄRD TILL EN AMSTAFF! =D

Woho!!

Fick de saker idag som jag hade beställt! Nu har jag massor att göra =O
Jag måste först få igång själva hemsidan så att man kan beställa ifrån den och så. Får nog ta in något proffs eller nått eftersom jag vill att man ska kunna betala med kort. Eller så kanske jag kan fixa så att man bara skickar en faktura. hm.... Något jag kan fundera på. Vad hade jag själv tyckt va bekvämast?


Idag annars på dagen har jag varit på torp med Cissi och Therese. Jag köpte lite grejer till min hemlighet ;P och sen gick vi till mc donalds och käka massa mat. PÅ TAL OM MAT, jag är hungrig! Iaf.. Det är det jag har gjort idag. Ska börja med maten nu, äta maten och sen greja lite med mitt hyss ^^ hörs senare stalkare ;)

Jag vill säga ett par saker

Men det är inte något jag bör skriva om över internet. Jag kan ju också medge att jag inte r så jätte insatt i de jag vill dela med mig av heller. Det handlar iaf om sättet samhället ser på världen, som är en falsk bild enligt mig. Det jag har hört och förstått/antar inom politiken är också hur vårt samhälle styrs. vi är inte alls så fria som staten vill få oss att tro. Vi är begränsade med MASSA saker! tro de eller ej :O Det är något jag börjar störa mig på mer och mer.. Vi litar blint på vad alla säger hela tiden och vad som sägs på internet. Kan man lätt se på bilddagboken och andra chattsidor.

Det är en liten åsikt jag har! Jag vill faktiskt inte skriva mer om den saken för jag vet inte hur bra jag kan försvara mig än så länge. Jag kan ju som sagt bara säga vad jag tycker och sen låta allmänheten tolka de som de känner för.
"Du kanske inte bör säga något du inte vet så mycket om, stumpan ;)" amen säkert att du gör det! ALLT man berättar för folk grundar man på allt man har fått höra av allmänheten som t.ex sina familjemedlemmar, kompisar, partner eller media. ALLT man säger kan man tolka hur man vill. Vi kan vara lurade av alla, de vet vi inte? Plus att människor kan faktiskt ljuga eller rikta samtalsämnen så att man kan få en sak att låta helt annorlunda än hur det egentligen är. (förstör de mänskliga språket?)
Så.. jag kan inte säga så mycket mer än jag tror eller jag antar i varenda mening jag berättar för folk, OM.... jag inte har sätt de med egna ögon. Då kan jag själv lita på mig. Men, så fort jag hör något ifrån någon annans mun, så kan man inte göra något annat än anta och välja om man vill lita på det eller inte.
Fick jag allt att verka meningslöst nu?

Ska hämta min mobil

Det har verkligen varit jobbigt att vara utan mobilen sen i fredags! :O Men ska åka å hämta den nu. Sen blir det till att handla lite mat att fylla magen med, sen ta de lugnt heeela dagen, ska se om jag har någon energi att greja lite mer med hemsidan också ;) Ha en fortsatt sol/mulig dag!

Kokar ägg

Okej.. Jag vaknade runt halv 11 och började med att beställa de grejer jag behöver för att hemsidan ska ha någon nytta ;) Det har jag hållt på med tills nu. de tog mig alltså nästan 4 timmar att bestämma mig för vilka färger, storlek och hur många jag ville ha. Nu är ni allt nyfikna va?! :D

Nu håller jag alltså på att koka ägg inför frukosten, sen vet jag inte om jag ska gå ut i de fina vädret och bara ta en promenad eller nått. Vill i alla fall hitta på något utanför lägenheten. Och det är asjobbigt att jag har glömt mobilen på jobbet!! kan ju inte höra av mig till någon och ingen kan nå mig heller :O Men.. Men kan hämta den i morgon. HOPPAS JAG!

Nooooo, ett ägg gick sönder under kokning :/ aja.. de smakar ju likadant, nu blir de ju inte perfekt runda!

Annonser från BloggPartner

RSS 2.0